TEČAJ CELOVITE POSLUŠNOSTI

 

Tečaj celovite vzgoje in šolanja psa ter odpravljanja neželenih vedenj

 

2x tedensko 1 ura, 12 ur na vadišču in v okolici vadišča, dodatno 2 sprehoda v urbano okolje, splošno predavanje o vzgoji in sobivanju s psom; za  pse vseh pasem in njihovih kombinacij, načeloma po dopolnjenem 3. mesecu starosti
Cena: 235 EUR

Program:

– Vaje osnovne poslušnosti na vadišču
– Prenos znanja v vsakdanje realno okolje izven vadišča
– Odpoklic iz različnih situacij
– Hoja ob nogi v različnih okoljih in situacijah
– Hoja na povodcu brez vlečenja
– Vodenje psa brez povodca
– Odpravljanje različnih vedenjski težav, kot so pobiranje hrane/igrač iz tal, skakanje po ljudeh, čakanje pred trgovino, ustrezen pristop do drugih psov in do ljudi,…
– Predavanje o vzgoji in sobivanju s psom
– Sprehod v urbano okolje

Program obsega celotno osnovno poslušnost in socializacijo psa, vse kar potrebujete za prijeten skupni vsakdan. Odpravljalo se bo vedenjske težave kot je skakanje po ljudeh, pobiranje hrane s tal, navajalo se jih bo na strpno čakanje pred na primer trgovino, velik poudarek bo na ustreznem vedenju psa na povodcu v različnih situacijah kot je na primer srečanje drugega psa itn., del programa je tudi vodenje psa brez povodca. Delo v tečaju je prijetno, pridobljeno znanje pa uporabno v vsakdanjem življenju. Vaje se utrjujejo ob prisotnosti drugih psov in vodnikov. Poudarek je tudi na izvajanju vaj v različnih okoljih in situacijah izven vadišča, saj se le tako osvojeno znanje prenese v realne življenjske situacije.

Tečaj je dobra osnova za izpit A ali BGH, katerega lahko po želji opravljate preko Kinološke zveze Slovenije. Za zainteresirane bodo na razpolago dodatni treningi prav za izpitni program, cena katerih za naše šolarje bo 15 eur/trening.

PREDNOSTI TAKŠNEGA PROGRAMA: Po preko 20-letnih izkušnjah s tečaji in individualnim delom smo dodobra spoznali potrebe lasnikov psov kar se tiče vzgoje in šolanja. Sistem učenja in izgradnje posameznih vaj poslušnosti je enak ne glede na starost psa, zahtevnost vaje pa se v tečaju prilagaja posameznemu pasje-človeškemu paru glede na na primer starost psa, njegov temperament oziroma kombinacijo elementov, ki jih je treba upoštevati. Program obsega vse znanje, potrebno za prijetno sobivanje z vašim psom. Različne vedenjske težave pa se lahko pojavljajo pri psih skozi različna razvojna obdobja. Pri nekaterih so najbolj pereče težave pri mladičku, pri nekaterih v puberteti, pri nekaterih pa se lahko razvijejo tudi kasneje ob oblikovanju dokončnega karakterja in trdnosti psa. Lahko jih povzročijo tudi neprijetne izkušnje. Pri našem sistemu osvojite v tečaju celo osnovno poslušnost, odpravite težave, ki se takrat pojavljajo, razni skupni terningi, katerih se udeležujete po želji in /ali potrebi pa vam omogočajo utrjevanje in nadgradnjo znanja, hkrati pa odpravljanje morebitnih na novo nastalih neželenih vedenj. Tako plačate le en tečaj, v katerem pridobite vse potrebno znanje.

PREDNOSTI PROGRAMA NAŠE ŠOLE
– En tečaj poslušnosti in socializacije za pridobitev vsega potrebnega znanja za prijetno
sobivanje s psom
– Manjše skupine, do 7 vodnikov
– Individualno delo z vodnikom in psom
– Izvajanje vaj na vadišču in izven, v različnih okoljih in situacijah
– Odpravljanje različnih vedenjskih težav
– Tečaj je dobro osnova za opravljanje izpita A in BGH
– Dodatni treningi za izpitni program BGH za naše tečajnike

Obseg tečaja:

Tečaj obsega 12 praktičnih ur na vadišču in okolici in predavanje o pravilnem sobivanju človeka in psa, šolanju in težavah, ki se pojavljajo doma in na sprehodih. Dodatno se organizira dva treninga oziroma učna sprehoda v urbano okolje.

Za katere pse je ta program primeren?

Pri treh mesecih je že vsak kuža sposoben učenja osnovnih vaj, nekateri tudi že prej, nikakor pa nima smisla začeti s šolanjem pred dopolnjenim drugim mesecem. V kolikor niste prepričani o ustrezni starosti vašega psa, nas kontaktirajte in skupaj bomo prišli do odgovora in najboljše rešitve. Ker je sistem učenja oziroma izgradnje vaj enak ne glede na starost psa, razne vedenjske težave posameznega psa pa se lahko pojavljajo v različnih obdobjih skozi njegov razvoj, je program primeren za vse začetnike, ne glede na starost, težave posameznega psa odpravljamo individualno. Po našem mnenju je vključevanje mladičkov v predšolske programe nepotrebno, saj so se že zelo kmalu sposobni učiti osnovnih šolskih ukazov, zato lahko takšen predšolski program predstavlja le nepotreben dodaten strošek pri šolanju. Za vključitev v pasjo šolo so primerne vse pasme in njihove kombinacije. Majhni psi se morajo navaditi na bivanje z večjimi in obratno in kontrolirana šolska situacija to omogoča. In ne skrbite, da bo vaš pes preveč moteč v pasji šoli, saj ga ravno zato vpisujete v šolo in vse se bo umirilo že zelo hitro z začetkom šolanja.

Kdo lahko vodi psa na tečaju?

Najlažje bi bilo, če bi v tečaj hodil le tisti, katerega pes že tako najbolj upošteva, vendar pri nas želimo, da je šolanje čim bolj realno in uporabno. Ker večina psov živi v veččlanskih gospodinjstvih, vas lahko na tečaj hodi tudi več, vendar naenkrat s psom dela le en vodnik. Lahko se izmenjujete, vendar si morate doma predati znanje, da ste na naslednji šolski uri na tekočem s programom. S psom na tečaju lahko dela otrok, v kolikor se pokaže za to sposoben, v nasprotnem primeru mu morajo na pomoč priskočiti starši oziroma druga odrasla oseba. Pridobljeno znanje je obvezna osnova, v kolikor se odločite za nadaljnje šolanje.

KDO SMO

PASJI CENTER, OSKRBA IN ŠOLANJE PSOV, SAŠA MULEJ s.p. ,
Tomačevo 30a, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 91791596
Matična številka: 1667939000
IBAN SI56 6100 0001 6143 378, DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA
Nismo davčni zavezanci.

KONTAKT

Telefon Saša Mulej:
031 572 529
Telefon Maja Grundner:
031 850 610
Email: info@pasjicenter.si

E-VPIS