ZAČETNI TEČAJ

Začetni tečaj vzgoje in šolanja psov ter odpravljanja neželenih vedenj

2x tedensko 1 ura, 6 tednov, dodatno 5 sprehodov v urbana okolja, splošno predavanje o vzgoji in sobivanju s psom ter predavanje veterinarja; ne glede na starost psa
Cena: 185 EUR

Je začetni tečaj, namenjen osnovni vzgoji in šolanju psa ter odpravljanju vedenjskih težav. Program obsega celotno osnovno poslušnost in socializacijo psa. Delo v tečaju je prijetno, pridobljeno znanje pa uporabno v vsakdanjem življenju. Vaje se utrjujejo ob prisotnosti drugih psov in vodnikov. Poudarek je tudi na izvajanju vaj v različnih okoljih in situacijah izven vadišča, saj se le tako osvojeno znanje prenese v realne življenjske situacije.

Šolski program vaj:

  • vaja sem v različnih situacijah
  • hoja ob vodniku in prosto na povodcu brez napenjanja povodca
  • sedi in lezi z oddaljevanjem vodnika in v motečih situacijah
  • vaja čakaj (pes na povelje počaka umirjeno ob vodniku na mestu ali se ob povelju ustavi in počaka svojega vodnika)
  • nemoteče vedenje psa ob srečanju z drugimi psi in ljudmi
  • vaje, ki utrjujejo navezavo med vodnikom in psom
  • odpravljanje težav, ki se pojavijo pri posameznem psu

Tekom celega tečaja smo vam na razpolago za vsa vaša vprašanja.

postani-instruktor/Obseg tečaja:

Tečaj obsega 12 praktičnih ur na vadišču, predavanje o pravilnem sobivanju človeka in psa, šolanju in težavah, ki se pojavljajo doma in na sprehodih ter predavanje veterinarja o osnovni negi in skrbi za psa. Dodatno se organizira pet treningov oziroma učnih sprehodov v različna urbana okolja.

Za katere pse je ta program primeren?

Pri treh mesecih je že vsak kuža sposoben učenja osnovnih vaj, mnogi tudi že prej, nikakor pa nima smisla začeti s šolanjem pred dopolnjenim drugim mesecem. V kolikor niste prepričani o ustrezni starosti vašega psa, nas kontaktirajte in skupaj bomo prišli do odgovora in najboljše rešitve. Ker je sistem učenja oziroma izgradnje vaj enak ne glede na starost psa, razne vedenjske težave posameznega psa pa se lahko pojavljajo v različnih obdobjih skozi njegov razvoj, je program primeren za vse začetnike, ne glede na starost, težave posameznega psa odpravljamo individualno. Po našem mnenju je vključevanje mladičkov v predšolske programe nepotrebno, saj so se že zelo kmalu sposobni učiti osnovnih šolskih ukazov, zato lahko takšen predšolski program predstavlja le nepotreben dodaten strošek pri šolanju. Za vključitev v pasjo šolo so primerne vse pasme in njihove kombinacije. In ne skrbite, da bo vaš pes preveč moteč v pasji šoli, saj ga ravno zato vpisujete v šolo in vse se bo umirilo že zelo hitro z začetkom šolanja.

Kdo lahko vodi psa na tečaju?

Najlažje bi bilo, če bi v tečaj hodil le tisti, katerega pes že tako najbolj upošteva, vendar pri nas želimo, da je šolanje čim bolj realno in uporabno. Ker večina psov živi v veččlanskih gospodinjstvih, vas lahko na tečaj hodi tudi več, vendar naenkrat s psom dela le en vodnik. Lahko se izmenjujete, vendar si morate doma predati znanje, da ste na naslednji šolski uri na tekočem s programom. S psom na tečaju lahko dela otrok, v kolikor se pokaže za to sposoben, v nasprotnem primeru mu morajo na pomoč priskočiti starši oziroma druga odrasla oseba. Pridobljeno znanje je obvezna osnova, v kolikor se odločite za nadaljnje šolanje. V ceno je že všteta tudi KARTICA UGODNOSTI, kar vam omogoča koriščenje določenih popustov do konca tekočega leta. Za več informacij KLIKNI TUKAJ.

KDO SMO

PASJI CENTER, OSKRBA IN ŠOLANJE PSOV, SAŠA MULEJ s.p. ,
Tomačevo 30a, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 91791596
Matična številka: 1667939000
IBAN SI56 6100 0001 6143 378, DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA
Nismo davčni zavezanci.

KONTAKT

Telefon Saša Mulej:
031 572 529
Telefon Maja Grundner:
031 850 610
Email: info@pasjicenter.si

E-VPIS