POGOSTA VPRAŠANJA

 

POGOSTA VPRAŠANJA

Koliko mora biti star pes za vpis v pasjo šolo?
Priporočljiva starost je od 3 mesecev naprej, nekateri pa so zreli za šolanje že prej, odvisno od karakterja psa, nikakor pa pred dopolnjenima dvema mesecema starosti. V kolikor ste v dvomih, nas kontaktirajte na 031 572 529 Saša, 031 850 611 Maja ali nam pišite na info@pasjicenter.si. Za šolanje se lahko odločite tudi, ko je pes že starejši, saj se učijo celo življenje in še vedno boste imeli lepši preostanek skupnih let. Psi iz zavetišč so skoraj praviloma že starejši ob vpisu v šolo.
Ali lahko na tečaju vodi psa otrok?
Odgovoren za otroka je vedno njegov starš oziroma skrbnik, lahko pa vodi psa v tečaju otrok, dokler ga je sposoben obvladovati. To se vidi sproti na tečaju. Če ugotovimo, da je za otroka samostojno šolanje psa prenaporno, mu na pomoč priskoči starš ali druga odrasla oseba oziroma po potrebi le ta prevzame šolanje, v kolikor se pokaže situacija nevarna za otroka ali ostale prisotne. Imeli smo že veliko zelo uspešnih šolskih parov, kjer so pse vodili otroci, tudi precej mladi, zato tovrstno vključevanje otrok le vzpodbujamo.
Ali se lahko na tečaju vodniki (lastniki) menjajo?
Vodniki se lahko menjajo, le vsi morajo biti na tekočem s šolskim programom. V tečaj vas lahko hodi tudi več naenkrat, vendar s psom dela le eden, ne več hkrati.
Ali mora pes najprej v začetni tečaj ali se lahko vpiše neposredno v nadaljevalnega?
Ne glede na starost psa, mora imeti pes ob vpisu v nadaljevalni tečaj določeno predznanje, ki je primerljivo z tistim, osvojenim v našem začetnem tečaju, to je poznavanje vaj sedi in lezi  s kratkim čakanjem in oddaljevanjem vodnika od psa, poznavanje povelja sem in poznavanje povelja za hojo ob nogi na povodcu. V nadaljevalnem tečaju vse te vaje že od začetka izvajamo brez povodcev. In v začetni tečaj se vpisujejo psi brez predznanja, ne glede na starost psa. V kolikor niste prepričani, kateri program je primeren za vašega psa, nas pokličite na 031 572 529 Saša, 031 850 611 Maja ali nam pišite na info@pasjicenter.si.
Moj pes že zna sedi in lezi, kateri program je potem ustrezen zanj?
Večina psov ob vpisu že pozna ukaz sedi, nekateri tudi lezi. Ker je program zasnovan zelo intenzivno, delamo čisto osnovo teh povelij le na prvi šolski uri, na drugi že nadgrajujemo vaje, zato vašemu psu zagotovo ne bo dolgčas v šoli.  Ob vpisu v nadaljevalni tečaj mora imeti pes določeno predznanje, rimerljivo z tistim, osvojenim v našem začetnem tečaju, to je poznavanje vaj sedi in lezi  s kratkim čakanjem in oddaljevanjem vodnika od psa, poznavanje povelja sem in poznavanje povelja za hojo ob nogi na povodcu. V nadaljevalnem tečaju vse te vaje že od začetka izvajamo brez povodcev.
Ali bo moj nevzgojeni pes preveč motil druge v tečaju?
Na začetku šolanja je večina psov glasnih in razigranih, ampak saj se ravno zaradi obvladovanja tudi takih situacij vpisujete v pasjo šolo. Tako da, ne se sekirati, tudi če bo vaš pes na začetku lajal in skakal, zadeve se zelo hitro umirijo in normalizirajo. To velja tudi če mislite, da je vaš pes še posebej velika nadloga.

KDO SMO

PASJI CENTER, OSKRBA IN ŠOLANJE PSOV, SAŠA MULEJ s.p. ,
Tomačevo 30a, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 91791596
Matična številka: 1667939000
IBAN SI56 6100 0001 6143 378,
DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA
Nismo davčni zavezanci.

KONTAKT

Telefon Saša Mulej: 
031 572 529

Telefon Maja Grundner: 
031 850 611

Email:
info@pasjicenter.si

E-VPIS