INŠTRUKTORJI

 

SAŠA MULEJ

inštruktorica začetnega in nadaljevalnega tečaja, individulnega šolanja in rekreacije

Odkar pomnim, sem velika ljubiteljica psov in živali v splošnem. Že otroške igre so pogosto vključevali živali, katere so bile zagotovo manj navdušene nad tem kot jaz. V zgodnji mladosti smo s prijatelji iz naselja skrbeli za izgubljence in potepuhe, kasneje pa sem sprehajala pse iz živalskega vrta Ljubljana, srednjeazijskega ovčarja Žigo, kraško ovčarko Hojko, irskega terierja Ščetka in neapeljskega mastifa Azija, nato pa še naslednjo generacijo, kraška ovčarja Hojko in Tarzana.

1997 sem se pridružila Kinološkemu društvu Ljubljana z željo postati inštruktorica. Moj prvi mentor je bil g. Franček Šterman, kasneje pa Sonja Ugrinovski. Pogoj za opravljanje inštruktorskega izpita je bil opravljen takratni B izpit s psom. Naša Itak je bila že pošteno v letih, zato mi je Franček preskrbel prvo nemško ovčarko, mojo drago Urko. Prišla je iz Idrije, od vzreditelja Cveta Goloba, ki mi jo je kasneje podaril. Urka je bila stara 2 leti in zelo plašna, kjub temu pa sva opravili izpit B, potem pa še vse tri IPO izpite pri inštruktorju Mirku Fleretu. Kasneje se nama je pridružila še ena ovčarka, Ajka, s katero sva s 100% opravili B-Bh izpit, nadaljnje šolanje pa prekinili iz zdravstvenih razlogov. Februarja 2008 je prišla Mala, nemška ovčarka, katero mi je podaril kinološki marker Sebastjan Urh. Mala je bila popolna psička, lepotička z izrednim karakterjem in delovnimi lastnostmi. Na veliko žalost jo je pred dopolnjenima dvema letoma povozil avto. Sedaj pasji del našega krdela sestavljajo trije psi. Nemška ovčarja Mayki in Bhangi in mini mešanka Njoki. So veliki prijatelji, pravi užitek jih je opazovati med njihovo ”pasjo” komunikacijo in druženjem. 4 kilogramska Njoki ima odlično opravljen izpit B-Bh, Mayki pa 100% opravljen B-Bh in zelo lep izpit IPO1. Nadaljnje šolanje so nama preprečile njene zdravstvene težave. Bhangi pa se je pokazal kot simpatičen član družine in ne tako perspektiven kinološki športnik, zato je bil deležen le tiste vzgoje, ki je res nujno potrebna za sprehode in doma.

Med tem časom sem vodila mnogo začetnih in nadaljevalnih tečajev, veliko tečajnikov je pod mojim vodstvom opravilo izpita A in B-Bh. Opravila sem dva inštruktorska izpita preko Kinološke zveze Slovenije, vzporedno pa zaključila študij Komunikologije na Fakulteti za družbene vede. Nikoli nisem zamudila priložnosti za nova kinološka znanja, informacije in prakso, doma in v tujini:
– seminar Marko Koskensalo https://www.markosportdogs.info/
– seminar Mia Skogster http://miaskogster.com/
– seminar Edgar Scherkl https://www.facebook.com/escherkl
– seminar Roger Snollaerts https://www.facebook.com/snollaerts.roger
– seminar Marcus Neutz https://www.facebook.com/markus.neutz
– seminar Knut Fuchs https://www.knut-fuchs.de/en/home.php …
Februarja 2009 sem šla svojo pot in ustanovila Pasji center in s tem tako obliko pasje šole, ki se mi je zdela res najboljša. V veliko veselje mi je delo s psi in njihovimi vodniki in veliko mi pomeni, če lahko izboljšam kvaliteto njihovih skupnih življenj.

031 572 529
sasa.mulej@gmail.com

MAJA GRUNDNER

inštruktorica začetnega in nadaljevalnega tečaja

Veselje in ljubezen do narave in predvsem do psov me spremlja že od kar pomnim.
V otroštvu se mi je izpolnila največja želja in postala sem lastnica psičke, s katero sem preživela skoraj 17 let. Želja po nadaljnjemu spoznavanju etologije psov me je pripeljala v Pasji Center, kjer sem dobila priložnost spoznati delo v pasji šoli. Po začetnem učenju in uvajanju sem tudi sama prevzela vlogo inštruktorice in lahko se samo zahvalim Saši za zaupanje in možnost, da sem del pasje šole. Vodim začetne in nadaljevalne tečaje, izobražujem pa se tudi na področju agility-ja, kjer s svojo avstralsko ovčarko pridno trenirava in tekmujeva.
Psi so čudovita bitja, brez katerih si ne predstavljam življenja. Uživajte z njimi tudi vi! 🙂

031 850 611
majagrund@yahoo.com

 

KDO SMO

PASJI CENTER, OSKRBA IN ŠOLANJE PSOV, SAŠA MULEJ s.p. ,
Tomačevo 30a, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 91791596
Matična številka: 1667939000
IBAN SI56 6100 0001 6143 378,
DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA
Nismo davčni zavezanci.

KONTAKT

Telefon Saša Mulej: 
031 572 529

Telefon Maja Grundner: 
031 850 611

Email:
info@pasjicenter.si

E-VPIS